Hoe ziet een tekenbeet eruit

Heb jij je ooit afgevraagd : ” Hoe ziet een tekenbeet eruit? ” Dit sluipende ongedierte kan drager zijn van vervelende ziektes. Snelle identificatie van een beet kan helpen om verzekerd te zijn van een goede behandeling .

Als je een teek voelt bijten en je ziet het, zal het een klein, bruin of zwart insectje zijn dat met zijn poten of monddelen vastzit aan je lichaam. Zwarte teken zijn ongeveer 4 mm groot en een bruine teek ongeveer 3 mm. Een tekenbeet wordt vaak geassocieerd met roodheid, ongemak of zwellingen in het gebied van de beet. Als je één van deze symptomen hebt, onderzoek je omgeving dan grondig en let op tekenen.

Soms verschijnt er bij een tekenbeet een rode omgeving, omringd door een buitenste ring van roodheid. Deze buitenste ring van de beet wordt gescheiden door een binnenring van heldere huid. Het wordt vaak gezien als een roos.

Wees waakzaam. Als je vermoedt dat een teek je heeft gebeten, wees dat alert op het optreden van de symptomen die passen bij een tekenbeet. De ziekte van Lyme kan zich presenteren als griepachtige verschijnselen zoals gewrichtspijn, stijve nek, hoofdpijn, zwakte, koorts en gezwollen lymfeklieren. Raadpleeg dan zo snel mogelijk een arts.