Tekenbeet jeuk

Tekenbeten kunnen een pijnlijke en jeukende reactie veroorzaken die veel verschillende ongemakken kunnen veroorzaken.De tekenbeet zelf is niet pijnlijk, maar na een paar uur, kan een gebeten slachtoffer lichte irritatie en jeuk rond de beet wond opmerken en misschien ook nog zien dat de teek nog steeds vast zit aan de huid.

Wat kan je tegen de jeuk doen?

Zeker een arts raadplegen want die kan bepalen of je antibiotica nodig hebt. En om de jeuk tijdelijk minder te laten worden kun je een zak ijs op de beet leggen die helpt om de pijn te verdoven en ook de zwelling zal verminderen. Voor het verlichten van de jeuk kan ook een paar druppels lavendelolie of pepermuntolie op het getroffen gebied worden gedruppeld.

Hoe lang kan de jeuk duren?

Als er geen lichaamsdelen van een teek zijn blijven vastzitten onder je huid, kan de jeuk meestal verdwenen zijn in minder dan een week. Als het hoofd van de teek is afgebroken, onder de huid, en niet wordt verwijderd, kan de jeuk veel langer duren en het gebied kan ook nog eens besmet raken. Het hoofd kan worden verwijderd met behulp van een plaatselijke verdoving.

Bezoek zeker een dokter als je merkt jeuk te krijgen na een tekenbeet.